Commissies

Commissies

Commissieleden vormen het hart van onze vereniging. Zo zijn er verschillende commissies die zich het hele jaar door inzetten om nieuwe leden te verwelkomen en hen een onvergetelijke introductie van RUS te geven, RUS te promoten, mooie trips, toernooien en activiteiten te organiseren! Hieronder stellen alle commissies zich voor en leggen zij uit wat ze voor de club doen en organiseren. Zie je als nieuw of toekomstig lid een commissie die jou leuk lijkt? Geef dan je interesse op bij het bestuur! 

de diner commissie

De Dinercommissie organiseert twee van de grotere evenementen voor RUS, namelijk het traditionele en legendarische Nieuwjaarsdiner en het Eindejaarsdiner. De Dinercommissie is al vroeg in het jaar actief om alle voorbereidingen te treffen. De dames van de commissie verzorgen de beide avonden tot in de puntjes en aan alles wordt gedacht: van de pre-borrel met bubbels tot aan het tussengerecht en van de blind dates tot aan de speeches.

Het Nieuwjaarsdiner is elk jaar een spannende gebeurtenis. Er hangt een thema omheen, er zijn dates en de Babette Broers Bokaal wordt uitgereikt. Aan het eind van het jaar vindt het Eindejaarsdiner plaats. Op deze avond worden er meerdere prijzen uitgereikt waaronder de ‘speelster van het jaar’ en de ’50’- en ‘100’sokken. Beide diners zijn momenten die je absoluut niet mag missen. Het is elk jaar een feest en dat betekent weer een geweldige herinnering erbij.

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: nieuwjaarsdiner@dames-rugby.nl

De lustrum commissie

Dit jaar is RUS 35 jaar oud en de Lustrumcommissie gaat ervoor zorgen dat dit niet zomaar aan iedereen voorbij gaat. Ze gaan door het jaar heen verschillende activiteiten plannen. Door de vele (RUS)ervaring in deze commissie zal alles voor iedereen in de puntjes geregeld zijn. Daarnaast werken ze ook nog samen met verschillende subcommissies: Lustrum Tripcie, Lustrum Galacommissie en Lustrumboek commissie. Hier zal iedereen volgend jaar dus nog veel meer van horen!

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: lustrumcommissie@dames-rugby.nl

de oud leden commissie

De oud leden commissie zorgt ervoor dat de banden met onze oud leden goed blijft. Ze onderhouden strakke lijntjes met de Club van 50, zodat deze belangrijke groep van RUS niet vergeten wordt. Daarnaast organiseren ze verschillende activiteiten voor enkel oud RUS of voor huidig en oud RUS samen. Een voorbeeld hiervan is de Oud-jong dag waarbij er een wedstrijd wordt gespeeld tussen oud leden van RUS en op dit moment actieve RUSjes!

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: oudleden@dames-rugby.nl

De pr commissie

Heb je die gave nieuwe posters al gespot? Of die grappige Instagram post? Daar houdt de PR Commissie van RUS zich mee bezig. Buiten baanbrekende promotie acties en het wekelijkse rijlen en zijlen van de social media van RUS schrijft de PR Commissie ook de nieuwsbrief. Zo houden wij RUSjes en oud-RUSjes op de hoogte van alles wat er met RUS gebeurt zowel binnen als buiten het veld.

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: pr@dames-rugby.nl

de sponsor commissie

Zonder onze Sponsoren zou de bankrekening van menig RUSjes vaak in het rood staan, het studentenleven is duur. De Sponsorcommissie zet zich daarom in om nieuwe sponsoren te zoeken en het contact met huidige sponsoren te onderhouden. Daarnaast zorgen de commissieleden ervoor dat RUSjes door middel van werkacties een deel van je contributie terug kunnen verdienen.

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: sponsorcommissie@dames-rugby.nl

De toernooi commissie

Flanders Open Rugby, Beachrugby Ameland en BrigandZe Beachrugby zijn de drie toernooien waar de Toernooicommissie zich over ontfermt. De commissieleden zorgen ervoor dat RUSjes onbezorgd kunnen genieten van een weekend vol rugby, feesten en gezelligheid! Alles rondom de organisatie van zoals het regelen van een slaapplek en voldoende eten en drinken maar ook het ontwerpen van een toernooi item zijn taakjes die deze commissie op zich neemt. Dit allemaal zodat RUSjes onbezorgd kunnen shinen met hun toernooi outfit op het veld, het strand en de dansvloer!

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: toernooien@dames-rugby.nl

de trip commissie

De Tripcommissie organiseert elk jaar weer een legendarisch weekend. Met een groep RUSjes wordt dan een buitenlandse stad onveilig gemaakt. De Tripcie bepaalt welke stad dat is en houdt deze zo lang mogelijk geheim (het liefst tot aan de voordeur van het hostel). Ze organiseren alles voor en tijdens de Trip en zorgen dat alle elementen voor een geslaagde Trip aanwezig zijn, waaronder: rugby, veel gedans en gesjans, bier en een goede brakke activiteit. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het leiden van Court, hier worden alle zonden maar ook memorabele acties van de Trip nog eens overzien. Al met al zet deze commissie zich met volle overgave in om RUSjes een onbezorgd en schaamteloos weekend te verzorgen!

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: trip@dames-rugby.nl

De activiteiten commissie

De Accie (spreek uit als Akkie) is de Activiteitencommissie van RUS en organiseert ieder jaar drie of vier uiteenlopende activiteiten voor de leden van RUS. Zo hebben ze vorig jaar een RUSsisch themafeestje en de onthulling van het nieuwe bestuur van RUS georganiseerd. De Accie bestaat op dit moment uit vier enthousiaste RUSjes en is nog op zoek naar een puppy die de commissie kan aanvullen.

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: activiteitencommissie@dames-rugby.nl

de blessure commissie

De Blessurecommissie is in het seizoen 2018-2019 in het leven geroepen om de blessures van de leden van RUS te monitoren. De commissieleden zorgen dat er een kaartje vanuit RUS wordt gestuurd naar iemand die geblesseerd geraakt is en blijven met de geblesseerde speelsters in contact om te kijken hoe het herstel verloopt. Daarnaast zijn ze op dit moment bezig om het protocol voor hersenschuddingen te professionaliseren.

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: blessurecommissie@dames-rugby.nl

De kas commissie

De Kascommissie is verbonden aan de penningmeester. De commissie controleert de financiële stukken en adviseert de penningmeester. Daarnaast kan de penningmeester met vragen (over de financiën van RUS) altijd terecht bij deze commissie. In de Kascommissie neemt altijd minstens één oud-penningmeester van RUS plaats. De commissie is in het leven geroepen om er zeker van te zijn dat de financiën van RUS goed geregeld worden.

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: kasco@dames-rugby.nl

de strategische commissie

De Strategische Commissie, kort gezegd Strateco, gaat over het technische beleid van RUS. In de commissie zitten speelsters van zowel RUS 1, als RUS 2. Samen met de trainers denken zij na over pre-season, de trainingsgroepen en de teamweekenden. In een meerjarenplan presenteert de commissie haar ideeën en plannen voor RUS de komende jaren.

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: strateco@dames-rugby.nl

De nieuw leden commissie

De Nieuwe Leden Commissie, ook wel de NLC genoemd, zorgt jaarlijks voor het werven en behouden van nieuwe leden. Dit begint in mei met het organiseren van een Vriendinnentraining, maar de echte drukte begint met de UIT-week. Dan zorgen de leden van de NLC voor een stickeractie, deelname aan de Sportparade, een kraampje op de Sportmarkt en promotie tijdens de Orientation Day. In september start de introductiecursus en hierna zorgt de NLC voor een spetterend introweekend voor onze kersverse puppy’s!

Wil je in contact komen met deze commissie? Stuur een mailtje naar: nieuweleden@dames-rugby.nl