Commissies

Over de commissies van RUS

Commissies

RUS leeft op haar commissieleden, zonder hen geen gemoedelijke vereniging! Zo zijn er verschillende commissies die zich het hele jaar door inzetten om activiteiten te organiseren, nieuwe leden te werven, RUS te promoten en noem maar op!

Hieronder stellen alle commissies zich voor en leggen uit wat deze groep vrijwilligers voor de club doen en organiseren. Zie je als nieuw of toekomstig lid een commissie die jou leuk lijkt? Dan kun je je hier altijd voor opgeven!

De Dinercommissie

De Dinercommissie organiseert twee van de grotere evenementen voor RUS, namelijk het traditionele en legendarische Nieuwjaarsdiner en het Afsluitend diner. De Dinercommissie is al vroeg in het jaar actief om alle voorbereidingen te treffen. De dames van de commissie verzorgen de beide avonden tot in de puntjes en aan alles wordt gedacht: van de pre-borrel met bubbels tot aan het tussengerecht en van de blind date tot aan de speeches. Het Nieuwjaarsdiner is elk jaar een spannende gebeurtenis. Er hangt een thema omheen, er zijn dates en de Babette Broers Bokaal wordt uitgereikt.

Aan het eind van het jaar vindt het Afsluitend diner plaats. Op deze avond worden er meerdere prijzen uitgereikt waaronder de ‘speelster van het jaar’ en de ’50’- en ‘100’sokken. Beide diners zijn momenten die je absoluut niet mag missen. Het is elk jaar een feest en dat betekent weer een geweldige herinnering erbij.

De Lustrumcommissie

Volgend jaar wordt RUS 35 jaar oud en de Lustrumcommissie gaat ervoor zorgen dat dit niet zomaar aan iedereen voorbij gaat. Ze gaan door het jaar heen verschillende activiteiten plannen. Door de vele (RUS)ervaring in deze commissie zal alles voor iedereen in de puntjes geregeld zijn. Daarnaast werken ze ook nog samen met verschillende subcommissies: Lustrum Tripcie, Lustrum Galacommissie en Lustrumboek commissie. Hier zal iedereen volgend jaar dus nog veel meer van horen!

De Oud Leden Commissie

De oud leden commissie zorgt ervoor dat de banden met onze oud leden goed blijft. Ze onderhouden strakke lijntjes met de Club van 50, zodat deze belangrijke groep van RUS niet vergeten wordt. Daarnaast organiseren ze verschillende activiteiten voor enkel oud RUS of voor huidig en oud RUS samen. Een voorbeeld hiervan is de Oud-jong dag waarbij er een wedstrijd wordt gespeeld tussen oud leden van RUS en op dit moment actieve RUSjes!

De PR Commissie

Heb je die gave nieuwe posters al gespot? Of die grappige Instagram post? Daar houdt de PR Commissie van RUS zich mee bezig. Buiten baanbrekende promotie acties en het wekelijkse rijlen en zijlen van de social media van RUS schrijft de PR Commissie ook de nieuwsbrief. Zo houden wij RUSjes en oud-RUSjes op de hoogte van alles wat er met RUS gebeurt zowel binnen als buiten het veld.

De Sponsor Commissie

Zonder onze Sponsoren zou de bankrekening van menig RUSjes vaak in het rood staan, het studentenleven is duur. De sponsorcommissie zet zich daarom in om nieuwe sponsoren te zoeken en het contact met huidige sponsoren te onderhouden. Daarnaast zorgen de commissieleden ervoor dat RUSjes door middel van werkacties een deel van je contributie terug kunnen verdienen.

De Toernooi Commissie

Flanders Open Rugby, Beachrugby Ameland en Briganze Beachrugby zijn de drie toernooien waar de toernooicommissie zich over ontfermt. De commissieleden zorgen ervoor dat RUSjes onbezorgt kunnen genieten van een weekend vol rugby, feesten en gezelligheid! Alles rondom de organisatie van zoals het regelen van een slaapplek en voldoende eten en drinken maar ook het ontwerpen van een toernooi item zijn taakjes die deze commissie op zich neemt. Dit allemaal zodat Rusjes onbezorgd kunnen shinen met hun toernooi outfit op het veld, het strand en de dansvloer!

De Trip Commissie

De tripcie organiseert elk jaar weer een legendarisch weekend. Met een groep RUSjes wordt dan een buitenlandse stad onveilig gemaakt. De Tripcie bepaalt welke stad dat is en houdt deze zo lang mogelijk geheim. (Het liefst tot aan de voordeur van het hostel) Ze organiseren alles voor en tijdens de trip en zorgen dat alle elementen voor een geslaagde trip aanwezig zijn. Waaronder: rugby, veel gedans en gesjans, bier en een goede brakke activiteit. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het leiden van Court, hier worden alle zonden maar ook memorabele acties van de trip nog eens overzien. Al met al zet deze commissie zich met volle overgave in om RUSjes onbezorgd en schaamteloos weekend te verzorgen!