teams

RUS heeft twee teams, waarvan RUS I in de Ereklasse speelt en RUS II in de Derde Klasse. RUS I draait al jaren mee in de top van het damesrugby in Nederland, met als grootste wapenfeit 7 landstitels op rij. RUS II zal zich vanaf dit jaar gaan bewijzen in de Derde Klasse.  

RUS I

RUS I draait al jaren mee in de top van het damesrugby in Nederland, met als grootste wapenfeit 7 landstitels op rij. Het is daardoor een team bij uitstek waar je topsport kan combineren met een fantastische studententijd. Want ook deze dames houden van een biertje en een goed feestje op zijn tijd.

rus II

RUS II zal vanaf dit jaar mee spelen in de derde klasse. Het is een opleidingsteam voor nieuwe RUSjes en RUSjes die na een aantal jaar rustiger aan willen gaan doen. Ben je nieuw bij rugby of wil je vooral een hele toffe sport doen naast je studie, dan is RUS II het team voor jou.

TOEKOMST BIJ RUS

RUS is naast zijn studentikoze karakter ook echt een sport vereniging. Binnen RUS hebben we twee teams van verschillende niveaus. Wanneer je begint met rugbyen zul je binnenstromen in RUS II, dit team speelt komend jaar in de derde klasse. Meiden kunnen doorgroeien van RUS II naar RUS I. Dit team speelt al jarenlang in de ereklasse en is in totaal 7x landskampioen geworden. Een aantal van onze meiden spelen nu zelfs voor het Nederlandse XV team en de hoofdcoach van RUS is de bondscoach van Nederland! Dus ook voor ambitieuze rugbyspeelsters is RUS een geweldige vereniging!