Afgelopen weekend was een mooi weekend op meerdere vlakken voor de dames van RUS. Zo werd op vrijdag RUIG officieel ingelijfd als de nieuwe sponsor van RUS II. Zondag was het meteen tijd voor de dames van RUS II om te shinen in de nieuwe shirt,s tegen de dames van de Delft/Dordt/REL combinatie. In alle vroegte vertrokken de dames naar Delft. Met een man minder, maar dat deerde onze dames niet. Lang boden de dames van Delft goede weerstand. De tries werden over en weer gedrukt. Maar alsof de nieuwe shirts hen superkrachten gaven, wervelden onze dames over het veld. Dit resulteerde in een verdiende 26-33 overwinning. Veel tijd om de overwinning te vieren was er niet, want de dames waren allen hard nodig om de dames van RUS I te versterken (waarvoor hulde!). Deze speelden op thuisbasis Olympos de stadsderby tegen de dames van URC. Van te voren wisten we dat het niet makkelijk ging worden. De uitwedstrijd was lang spannend geweest, maar toen trokken onze dames aan het langste eind. Het was een spannende harde wedstrijd. De dames streden voor elke meter. Als er dan een dame van URC doorbrak, waren er nog de vele try saving tackles van Sophie en Gaya die de doorgang van de dames van URC blokkeerden. Yvette bleek na 80 minuten in Delft nog lang niet moe, wat resulteerde in een paar mooie doorbraken en ook Gabriƫlle was een ware plaag als stormram in de tweede helft. Dit en de vele support langs de lijn van vele puppies en de heren van onze sponsor Fysiofabriek, mochten echter niet baten. URC boekte een (zo bleek later, met dank aan RTV Utrecht) historische overwinning en keerde met 7-26 huiswaarts. Daarnaast kende dit weekend twee debutanten en twee dames die hun rentree maakten binnen de lijnen: Emily maakte haar debuut bij RUS II op de fullback en Lea debuteerde bij RUS I op de tweede rij. Tamar is inmiddels weer huiswaarts gekeerd en terug binnen de lijnen en ook Marcella maakte haar rentree! Komend weekend spelen de dames van RUS II uit tegen de dames van de Eemland Panthers en gaan de dames van RUS I op bezoek bij de dames van RC Waterland.