Op 17 april 2018 is ons lief, legendarisch RUSje en ontzettend waardevolle vriendin Hadewijch van Hilten overleden. Hadewijch was een enorm gepassioneerde en gedreven rugbyspeelster die in 2003 is begonnen bij RUS. Vanaf de eerste training was het liefde op het eerste gezicht en die liefde is nooit meer overgegaan. Ze was als hooker onmisbaar in het eerste team en is een van de meest succesvolle rugbysters die RUS gekend heeft. Ook speelde ze langdurig in het Nederlands Team, waarvoor ze op zeven EK’s 15-a-side is uitgekomen. Hoewel Hadewijch in alle opzichten een geboren voorwaartse was heeft ze met het Nederlands team ook nog mogen shinen op twee 7-a-side toernooien. Haar periode bij RUS sloot ze af op de fly-half als captain van het tweede team. Niet alleen op het veld maar ook in de derde helft was Hadewijch niet te missen. Met haar enorme gevoel voor humor, haar directheid en haar mensenkennis wist ze iedereen voor zich te winnen. Naast de vele vriendschappen die Hadewijch binnen de rugbywereld heeft opgebouwd heeft ze daar ook de liefde van haar leven gevonden. Hadewijch en Nina Bode waren al heel lang bij elkaar, zijn twee jaar geleden getrouwd en waren ontzettend gelukkig met elkaar. Hadewijch is onverwacht in Brasillia overleden, waar zij op dat moment woonachtig was met haar Nina. Ze was daar nog steeds actief op het rugbyveld; zowel als speelster en als trainer. Wij zijn enorm aangeslagen door dit verdrietige en niet te bevatten nieuws. Wij wensen haar geliefde Nina, haar vrienden, haar familie, (oud-)teamgenoten en mede-rugbyers enorm veel sterkte. Aanstaande zondag (22 april 2018) houdt RUS een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd ter nagedachtenis aan deze fantastische vriendin en teamgenoot.