Aanstaande vrijdag is het zo ver: de vriendinnetjestraining van RUS. Op deze open training is iedereen welkom om de basis van het rugbyen te leren. Dit is een goed moment om te proberen of rugby een sport is die bij je past. Daarnaast is het ook een kans voor de RUSjes om aan hun vriendinnen te laten zien waar ze zich nu precies mee bezig houden en waar ze zo enthousiast over zijn. We zullen ons tijdens deze vriendinnetjestraining bezighouden met allerlei verschillende oefeningen die geschikt zijn voor iedereen die nog nooit rugby gespeeld heeft.

Elk jaar organiseren we deze training omdat in september onze introductiecursus begint. Na deze introductiecursus zijn onze nieuwe leden (die wij puppy’s noemen) klaargestoomd om bij onze teams in te stromen. Waar je precies instroomt, kan nog wel eens een verassing zijn. Zo dacht bijvoorbeeld Lotte, een van de puppy’s van vorig jaar, dat ze een lijnspeler was, en staat ze tegenwoordig op een totaal andere positie. 

Tijdens de vriendinnetjestraining bouwen we de oefeningen rustig op. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je gelijk heel hard getackeld wordt. Van de andere kant gaven onze vorige puppy’s wel aan dat ze dit het allerleukste onderdeel vonden van de training: de adrenaline die je voelt na de eerste goede tackle is ook fantastisch! 

Ook buiten de sport rugby kan RUS allerlei dingen bieden. Met de vele activiteiten die er georganiseerd worden, is het makkelijk vrienden maken, vindt ook Eline. Daarnaast staan er veel gave activiteiten nog op de planning, zoals toernooien, borrels en feestjes. 

 

Is je interesse gewekt en wil je komende vrijdag 25 juni om 19.30 komen meetrainen op Sportpark Olympos? Meld je dan aan via de link: https://docs.google.com/forms/u/1/d/e/1FAIpQLSffENOmTGVJAQGytlp4PtY_kuwTS5tVpGhL9qH_0e5g-vujRg/viewform?usp=send_form