lidmaatschap

lidmaatschap

Tof dat je lid wil worden van RUS! We verwelkomen je graag bij onze mooie vereniging! Elke studente kan lid worden van RUS. We zijn aangesloten bij Sportcentrum Olympos op de Uithof. Dit houdt in dat naast jouw lidmaatschap van RUS, je een lidmaatschap van Olympos nodig hebt. Hiermee krijg je toegang krijgt tot alle sportfaciliteiten op Olympos!

lid worden van rus & contributie

RUS heeft verschillende soorten lidmaatschappen. Voor spelende leden is er het volwaardig lidmaatschap van Senior, voor nieuwe leden is er het Recreant lidmaatschap en voor leden tot 20 jaar is er het Colt lidmaatschap. Verder kan je bij RUS Trainingslid, Gezelligheidslid en Club van 50 lid worden. Voor meer informatie over de verschillende lidmaatschappen en de contributie, neem contact met ons op! Ben je geïnteresseerd in rugby? Je kan altijd vrijblijvend een keer met ons mee trainen. Wil je je direct inschrijven? Bekijk dan deze pagina hoe je je kunt opgeven. We zullen in beide gevallen zo snel mogelijk contact met je opnemen!

De contributie van RUS is opgebouwd uit drie componenten: Sportkaart Olympos, Verenigingscontributie en de Werkactie. Bekijk hieronder de verenigingscontributie van RUS voor het seizoen van 2020-2021 inclusief de bondskosten van Rugby Nederland. Dit is exclusief de Werkactie en de Sportkaart van Olympos. 

Sportkaart olympos

RUS is een officiële studentensportvereninging (SSV) en sport op Olympos, het sportcentrum voor studenten van Utrecht. RUS krijgt hiervoor het veld tot haar beschikking en verschillende subsidies. Iedere sporter die op Olympos sport moet in het bezit zijn van een Olympas. Met een Olympas kun je niet alleen bij RUS sporten: Je krijgt met de pas volledige toegang tot alle faciliteiten van Olympos. Je kunt naast het Rugbyen dus ook fitnessen zoveel als je wilt of een keertje een yogales of kickboks training doen met vrienden Voor studenten kost de sportkaart €145. Bekijk de tarieven van het lidmaatschap van Olympos hier.

werkactie

Om de contributie laag te kunnen houden, is een deel van de contributie, net als bij veel studentenvereningingen, niet in geld maar in werkuren. Samen met je teamgenoten, doe je vaak leuke acties om aan deze uren te voldoen; zo hebben we in de afgelopen jaren biertjes getapt bij de toppers, zijn we EHBO’ers geweest op een scholensporttoernooi en hebben we diverse rugbyclinics gegeven. In seizoen 2019-2020 was de werkactie 3-4 werkuren. Een lid kan ook besluiten de Werkactie af te kopen, dat kostte €35 in 2019-2020.