Lidmaatschap

Alle informatie om lid te worden

Lid worden van RUS

RUS heeft verschillende soorten lidmaatschappen, namelijk een volledig lidmaatschap, een recreant en de club van 50. Voor meer informatie over de exacte contributie, neem contact met ons op!

Ben je geïnteresseerd in rugby? Je kunt altijd vrijblijvend een keer met ons mee trainen. Wil je je direct inschrijven? Bekijk dan deze pagina hoe je je kunt opgeven. We zullen in beide gevallen zo snel mogelijk contact met je opnemen!

Contributie

De contributie van RUS is opgebouwd uit drie componenten:

  • Sportkaart Olympos
  • Verenigingscontributie
  • Werkactie

Verenigingscontributie RUS 2018-2019 inclusief bondskosten*

Naam Toelichting Kosten
Senior Het volledige seizoen mee wedstrijden spelen. €97
Recreant Maximaal zes wedstrijden €64
Colt Jonger dan 19 jaar bij inschrijving, onbeperkt aantal wedstrijden €80
Gezelligheidsleden Oudleden zijn met dit lidmaatschap nog altijd welkom op alle activiteiten en externe toernooien, maar rugbyen niet meer actief. €50

Sportkaart Olympos

RUS is een officiële studentensportvereninging(SSV) en sport op Olympos, het sportcentrum voor studenten van Utrecht. RUS krijgt hiervoor het veld tot haar beschikking en verschillende subsidies.

Iedere sporter die op Olympos sport moet in het bezit zijn van een Olympas. Met een Olympas kun je niet alleen bij RUS sporten: Je krijgt met de pas volledige toegang tot alle faciliteiten van Olympos. Je kunt naast het Rugbyen dus ook fitnessen zoveel als je wilt of een keertje een yogales of kickboks training doen met vrienden

Voor studenten kost de sportkaart €135

Bekijk de tarieven van het lidmaatschap van Olympos hier 

Werkactie

Om de contributie laag te kunnen houden, is een deel van de contributie, net als bij veel studentenvereningingen, niet in geld maar in werkuren. Samen met je teamgenoten, doe je vaak leuke acties om aan deze uren te voldoen; zo hebben we in de afgelopen jaren biertjes getapt bij de toppers, zijn we EHBO’ers geweest op een scholensporttoernooi en hebben we diverse rugbyclinics gegeven.

In seizoen 2017-2018 was de werkactie 3-4 werkuren. Een lid kan ook besluiten de werkactie af te kopen, dat kostte in 2017-2018 35 euro.

Nieuwe leden training

Ieder jaar geeft RUS aan het begin van het studiejaar een introductiecursus. Dit is het perfecte moment om in te stromen, mocht je willen beginnen met rugby of rugby weer willen oppakken bij RUS! In 5 weken leren wij je alles over rugby, hoe je iemand het beste kunt tackelen en zien we je gegarandeerd ook verliefd worden op onze sport.

Al ervaring met Rugby? Laat het ons weten! Afhankelijk van je vaardigheden kijken we of je de introductiecursus volgt of direct kunt instromen bij één van onze teams.

Aan het einde van de cursus sluiten we dit geheel in studentenstijl af met een introductiekamp, waar natuurlijk de gehele vereniging mee gaat en we een heel weekend teamactiviteiten zullen doen.

In 2016-2017 kostte de introductietraining €20,- Inclusief Olympas (!)