over rus

RUS is een unieke vereniging binnen Rugby Nederland. Sinds de oprichting op 18 september 1985 is zij de enige dames studenten rugby vereniging van Nederland!

RUS op het veld

RUS heeft meer dan 90 leden die elke week weer hun lichaam en trots in de strijd gooien op de talrijke moddervelden die Nederland rijk is. Voor elk soort vrouw is er plaats in een rugbyteam: klein, groot, dik, dun, blond, bruin, snel, langzaam, slap of sterk… Iedereen heeft kwaliteiten die van pas komen binnen een rugbyteam. Elke week worden de vooroordelen keihard van tafel geveegd, of eigenlijk van het veld. 

RUS traint op woensdag- en vrijdagavond van 19.45 – 21.30 uur en speelt op zondag haar wedstrijden. In september en oktober hebben we een introductiecursus, waarbij je een aantal weken tegen gereduceerd tarief kunt meetrainen, om te kijken of het wat voor je is! Dus of je nou al jaren rugby speelt of juist nog geen idee hebt wat het nou inhoudt, bij ons kun je altijd terecht!

rus naast het veld

Naast sporten biedt RUS ook tal van andere, meer sociale activiteiten aan, vooral tijdens de derde helft. ODZ: Geen feest als RUS niet langs is geweest! Biertjes drinken, internationale toernooien en trips, intro-weekeinden, relaxte kroegen of juist hippe feesten bezoeken, RUS doet het allemaal! 

Lustrum

18 september 1985 was het magische moment waarop onze vereniging officieel van de grond kwam. Komend jaar wordt RUS 35 jaar! Dit betekent feest voor het 7e lustrum dat wij mogen vieren! Er zullen extra bijzondere activiteiten, borrels en andere bewonderenswaardige dingen georganiseerd worden om dit groots te vieren! Twijfelde je nog of je bij RUS wilde komen? Dan is dit het moment! 11 september is het zover, dat openen we met een knaller!

Lidmaatschap

Tof dat je lid wil worden van RUS! We verwelkomen je graag bij onze mooie vereniging! Elke studente of dame met rugby ervaring kan lid worden van RUS. We zijn aangesloten bij Sportcentrum Olympos op de Uithof. Dit houdt in dat naast jouw lidmaatschap van RUS, je een lidmaatschap van Olympos nodig hebt. Hiermee krijg je toegang krijgt tot alle sportfaciliteiten op Olympos!

Bestuur

Geen vereniging kan zonder haar bestuur, ook RUS niet. Elk jaar wordt het nieuwe bestuur geïnstalleerd tijdens onze jaarlijkse ALV. Het bestuur staat aan het roer van de vereniging, maar daarnaast hebben wij uiteraard ook tal van commissies die meehelpen RUS de fantastische vereniging te maken die zij is.

teams

RUS heeft twee teams, die respectievelijk in de Ereklasse en de Tweede Klasse Zuid uitkomen. Tijdens je studententijd kun je dus wel degelijk aan topsport doen of als nieuwkomer groeien in het tweede team.

Trainers

RUS is niks zonder haar trainsters en coaches: Sylke Haverkorn, Josje Verweij, Roos van Beurden en Xandra Jarman. Iedere woensdag, vrijdag en zondag staan zij weer voor ons klaar in weer en wind!

de derde helft

De derde helft is de helft waarin het karakter van onze RUSjes op een andere manier tot uiting komt. De derde helft van RUS bestaat uit een scala aan activiteiten: van een biertje na de training of wedstrijden tot legendarische jaarlijkse Trips naar het buitenland, schitterende toernooien in eigen land of daarbuiten, diners en feesten.

Een RUS seizoen kent enkele traditionele hoogtepunten. Slecht een kleine greep hieruit zijn het Dies, (de gezelligheid na) Algemene Ledenvergaderingen, het introductieweekend, het Nieuwjaarsdiner, Trip, de vele toernooien en het Eindejaarsdiner. Deze en nog vele andere activiteiten worden mogelijk gemaakt door de commissies die RUS kent. Naast het rugby zijn de RUSjes ook op deze manier zeer betrokken bij de vereniging en is er volop ontwikkelingsruimte, ook naast het veld!